8mm viewer verhuur

8mm film viewer
8mm film viewer

Je wilt jouw 8mm films laten digitaliseren en overzetten op DVD, maar wil eerst graag weten wat er op staat? Studio Maarten de Vries heeft de ideale oplossing. Huur een handmatige 8mm viewer en bekijk jouw film spoelen eerst rustig zelf. Een projector of projectiescherm is dan natuurlijk niet nodig.

Bediening 8mm viewer

Een viewer is gemakkelijk te bedienen. Trek beide armen uit, in werkpositie. Plaats de volle spoel op de linker (terugspoel) arm. Zorg ervoor dat de perforatie zijde (gaatjes) van de film naar jou toe gekeerd is. Plaats een lege spoel op de rechter arm. Laad de film (volgens de afbeelding op de viewer) in het tandwielmechanisme. Let er wel op dat de tanden goed in de gaatjes van de film vallen. Stop de stekker in het stopcontact, schakel de lamp aan en je kunt door aan de hendel te draaien de film bekijken. Deze wordt via spiegels op het kleine schermpje van de viewer geprojecteerd.

Een selectie maken

Mocht je in het bezit zijn van veel spoelen, dan kun je eventueel via de viewer een selectie maken uit jouw materiaal. Ook kun je de films gemakkelijk sorteren en nummeren zodat de filmbeelden op de door jou aangegeven volgorde op DVD geplaatst kunnen worden.

Een ander voordeel om de film op een handviewer te bekijken is, dat de druk op de film een stuk minder groot is dan bij een oude filmprojector, waardoor de kans op beschadiging van de film minimaal is.

Beschikbaar voor verhuur

Drie 8mm editor viewers heb ik beschikbaar voor verhuur:

 • GOKO filmviewer 8mm model G-1001 deluxe editor.
 • GOKO filmviewer super 8 model A-201 editor.
 • PORST editor D1.

Verhuur kost € 10,00 per week. Elke dag extra kost 2 euro per dag. De verzendkosten zijn 2 X € 7,00 (heen en terug). Een lege spoel (van 18 cm diameter) wordt bijgeleverd. Informeer eerst vooraf of er een viewer beschikbaar is.

4 Reacties

 1. hallo,
  ik heb veel 8mm filmpjes en die wil ik converteren of zogezegd digitaliseren.
  hebben jullie daar ook apparatuur voor

  M.v.G

  h.huiskes

 2. Goedendag heb super 8mm filmpjes die wil ik eerst zelf bekijken..want het gaat om broer die word in jullie 50 en die filmpjes zijn zeker 35 jaar oud..dus wil even bekijken of er nog iets opstaat..zit allemaal nog wel netjes verpakt

 3. Goedemiddag,
  Ik heb een vijftal gevulde 18 cm diagonaal super 8 films. Deze zou ik graag willen digitaliseren. Hebben jullie hier materiaal voor? Indien ja, wat kost mij dit om te huren. Graag antwoord, b.v.d. R.P.van Riel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.