Film digitaliseren en overzetten

Film digitaliseren
Film digitaliseren

Film digitaliseren en overzetten

Studio Maarten de Vries kan uw oude 8mm film digitaliseren en overzetten in hoogwaardige kwaliteit op een HDD, DVD of andere opslagmedia zodat u blijvend kunt genieten van al die speciale momenten. Denk hierbij aan de Super 8, Single 8 en de Dubbel 8 film.

8mm film digitaliseren gebeurt met professionele film transfermachines. Hierdoor is er geen kwaliteitsverlies. Dat betekent geen flikkeringen in het beeld en natuurlijke kleuren zoals ze oorspronkelijk zijn opgenomen.

Lassen controleren en vervangen wij als het nodig is. Hiervoor gebruiken wij o.a. een plakpers en een aanloopstrook. Tijdens de transfer wordt de filmstrook tussen twee cleanrollen gereinigd. Audio, indien aanwezig op de spoel, wordt automatisch mee gedigitaliseerd, zonder meerkosten!

Doordat wij 1 op 1 de filmtransfermachine bedienen is er volledige aandacht bij het proces en besteden wij extra aandacht aan uw filmmateriaal.

Heeft u veel filmmateriaal, maar u wilt niet meteen al uw 8mm film digitaliseren en overzetten? Dan kunt u bij ons ook eerst een film viewer huren om u films te bekijken om zo eventueel een selectie te maken van wat u over wil laten zetten. Kiest u er dan voor om het geselecteerde filmmateriaal door ons te laten digitaliseren, dan komen de huurkosten van de viewer te vervallen. Klik hier voor meer info.

Videobewerking na 8mm film digitaliseren

Met onze videobewerking software verwijderen wij eventuele beeldruis of storing zonder dat er belangrijke beelden verloren gaan. Ook is het mogelijk om tegen een kleine meerprijs het beeldmateriaal verder naar wens aan te laten passen op creatieve wijze. Dit betekent dat wij teksten en muziek kunnen toevoegen indien u dat wenst.

Hieronder een voorbeeld:

De films zetten wij over naar de door u gewenste opslagmedia. Als u er voor kiest om de films op DVD te laten zetten, dan krijgen die een overzichtelijke hoofdmenu. Als u de bestanden nog zelf wilt bewerken dan zetten wij de digitale bestanden in MP4 formaat op een externe Hard Disk of USB-stick. Deze kunnen wij ook voor u aanleveren. Wilt u de bestanden in een ander formaat? (MPEG, WMV, MOV) Dan kan dit uiteraard in overleg.

De DVD’s leveren wij af in een dunne DVD-box met een standaard DVD-inlay (hoes). Tegen een kleine meerprijs plaatsen wij snapshots uit uw aangeleverde materiaal op de insteekhoesjes.

Enkele links wat betreft 8mm film digitaliseren en overzetten:

Smalfilm.
Alles over Info over Super8 en Oude Film.
Film.startpagina.nl – HET overzicht van de beste film links.
Filmstart.nl – Alles voor film- en televisiemakers.
Multimedia. Pagina met links en informatie over multimedia.
Beste overzicht Audiovisueel.
Één punt voor Audiovisueel.
Vind het via hier.Audiovisueel.

Enkele voorbeelden van speciale DVD hoezen.

Klik hier om wat meer over ons te weten.

Procedure om uw filmmateriaal over te laten zetten.

Leuke weetjes en feitjes over o.a. 8mm films.

Overzicht van de amateurfilm geschiedenis.

Enkele nuttige Links.

TERUG naar de homepage.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.