Persbericht

Studio Maarten de Vries
Studio Maarten de Vries

Stadskanaal 3 april 2011

Studio Maarten de Vries.
Digitalisering bureau van het Noorden!

Eenmanszaak Studio Maarten de Vries is een jong multimedia en digitalisering bureau. De onderneming wordt gerund door Maarten de Vries. Hij kan o.a. uw video’s, dia’s, lp’s, audio cassettes en 8mm overzetten op DVD of CD-rom.

In het verleden heeft Maarten het beroep bouwkundig illustrator uitgeoefend bij het familiebedrijf “Studio Gosse de Vries” van zijn ouders. Nu is hij grafisch vormgever en een gediplomeerd webpage designer. Deze grafische achtergrond in combinatie met zijn passie voor film en het veilig stellen van oud beeld- en geluidsmateriaal heeft op 26 november 2009 de doorslag gegeven om de studio op te richten waarbij er gewerkt wordt vanuit de locatie Stadskanaal.

Vanaf de jaren 60 werd de 8mm smalfilm steeds populairder. Vanaf die tijd zijn er dus heel wat films vol geschoten. In Nederland alleen al is er meer dan een miljoen uur aan smalfilm in omloop. Deze 8mm films worden in originele staat zelden of nooit meer bekeken omdat er bijvoorbeeld geen 8mm projector of projectie-scherm meer is. Hetzelfde geldt voor de talloze video opnamen die er zijn gemaakt. Deze banden worden blootgesteld aan talloze gevaren en hebben een beperkte levensverwachting.

Overzetten van 8mm film op DVD

Studio Maarten de Vries biedt de oplossing aan om dit materiaal digitaal en weer bruikbaar te maken voor deze tijd. Zo kunnen de video opnames of 8mm films worden overgezet naar een DVD zodat de beelden met hoogwaardige kwaliteit te bekijken zijn. Het digitaliseren van de smalfilms gebeurt zonder enig kwaliteitsverlies met professionele film transfermachines. Het overzetten gebeurt via speciale video en film bewerkingssoftware. In eerste instantie op een DVD, maar het kan ook naar een externe harde schijf of een ander medium worden overgezet.

Naast het digitaliseren ontwerpt Maarten ook logo’s, websites en maakt hij videoreportages.

Kwaliteit, transparantie en service staan hierbij hoog in het vaandel. Op 17 januari 2011 is het mkbOK keurmerk uit handen van Stichting MKB en Internet uitgereikt aan Studio Maarten de Vries.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Maarten de Vries
E-mail: info@studiodevries.com
Website: www.studiodevries.com

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.