Videobanden digitaliseren

VHS videobanden digitaliseren
VHS videobanden digitaliseren

Professioneel uw videobanden digitaliseren en overzetten

Via deze service kunnen wij uw videobanden digitaliseren en overzetten. Dit geldt voor bijna elk denkbaar systeem zoals: VHS, VHS-C, Betamax, Video 2000, MiniDV, Video 8, Hi8 en Digital 8. Naast overzetten naar DVD’s is het mogelijk om uw video’s naar een ander opslagmedium over te zetten, bijvoorbeeld op een externe harde schijf of een USB-stick.

Videobanden digitaliseren
Videobanden digitaliseren

Videobanden digitaliseren en overzetten naar DVD

Als u er voor kiest om uw video-opnames op DVD te laten zetten dan is dat uiteraard ook mogelijk. Op een DVD past maximaal 120 minuten videomateriaal. Als een band langer duurt dan 2 uur, dan zal het vervolg verder gaan op een tweede DVD, enzovoort enzovoort. Voor de MiniDV bandjes houden we 60 minuten beeldmateriaal aan per DVD. MiniDV is digitale video en heeft een hogere beeldkwaliteit dan analoge video. Om de optimale kwaliteit van de MiniDV bandjes te behouden zetten we maximaal 60 minuten beeldmateriaal op één DVD.

VHS videobanden digitaliseren

Het meest gangbare videosysteem is natuurlijk het VHS systeem. VHS staat voor Video Home System. De eerste VHS-videorecorder werd in september 1976 geïntroduceerd door JVC.  VHS won het uiteindelijk van het Video 2000 en Betamax systeem en werd de algemeen geaccepteerde norm voor de videorecorder. In 1987 kwam een verbeterde versie op de markt onder de naam Super-VHS. Voor de VHS videocamera’s werd een kleinere variant van VHS  gebruikt, de VHS-C cassettes. De introductie van de videorecorder bracht ook de opkomst van de videotheek met zich mee. Maar tegenwoordig zijn er weinig of geen films meer beschikbaar op VHS. Goede afspeelapparatuur is ook bijna niet meer te verkrijgen. De meeste films zijn nu te huur of te koop op DVD of worden bekeken op Netflix. VHS videobanden digitaliseren en over laten zetten naar verschillende opslagmedia wordt daardoor steeds meer gedaan.

Videobanden digitaliseren zeldzaam video systeem

Mocht u eventueel nog videomateriaal van een ander zeldzaam video systeem bezitten en u wilt ook deze videobanden digitaliseren en overzetten, neem dan a.u.b. even contact met ons op. De kans is groot dat wij ook deze videobanden kunnen overzetten.

Kapotte videobanden digitaliseren.

Videobanden digitaliseren die u al had opgegeven omdat de tape bijvoorbeeld is los geknapt behoort ook tot de mogelijkheden. Wij kunnen in de meeste gevallen deze videobanden repareren. Als uw videobanden voor langere tijd niet meer zijn afgespeeld bestaat er een kans dat de tape in de loop der tijd is vast geplakt waardoor deze niet meer goed draait. Hierdoor kan de band vastlopen in uw videorecorder. Of andersom, uw videorecorder werkt niet meer goed en kan daardoor uw videoband beschadigen. Vaak wordt dan gedacht dat de tape definitief kapot is en dat de beelden verloren zijn. Dit hoeft dus gelukkig niet zo te zijn.

Reparatie van Video 2000, Betamax, Super VHS, VHS-C, MiniDV, Video8, Hi8, Digital8 en VHS videobanden. Hieronder de kosten voor het repareren van uw videomateriaal:

  • VHS, Betamax : € 17,50
  • VHS-C, Video8 : € 25,00
  • Mini-DV : € 30,00
  • Video 2000 : € 35,50

Hieronder nog enkele nuttige Links over het onderwerp video:
Camera kopen
Videoproductie
Videoproductie-bedrijven
Video algemeen
Videoproductie, beste overzicht
Video, vind het via hier
Video, uw pagina

Bekijk hier enkele voorbeelden van speciale DVD hoezen.

Klik hier om wat meer over ons te weten.

Procedure voor het overzetten van uw films en videobanden.

Leuke weetjes en feitjes over o.a. video.

Amateurfilm- en videogeschiedenis.

TERUG naar de homepage.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.