FAQ

Hoe het werkt

Je hebt besloten om jouw geluid- of beeldmateriaal veilig te stellen en het op een DVD, CD of externe Hard Disk te laten zetten, maar je weet niet precies hoe dit aan te pakken of je vraagt je bijvoorbeeld af hoeveel minuten film er op de 8mm filmspoelen staat? Hieronder leggen we duidelijk stap voor stap uit hoe het bij ons werkt.

Stap 1: verzamel het materiaal.

Je zoekt het materiaal bij elkaar en nummert het eventueel in de volgorde dat je het wil laten overzetten. Dan ga je bekijken hoeveel minuten film- of videomateriaal je hebt. Bij video staan het aantal minuten op de zijkant van de tape zelf. Bij de 8mm smalfilms is het iets omslachtiger. Meet de diameters op van jouw spoelen, dan kun je via onderstaande gegevens te weten te komen hoeveel minuten film je hebt. Let op, het is slechts een indicatie!

Diameter spoel Aantal meters Aantal minuten
± 7 cm 15 m 3,5 min
± 13 cm 60 m 13 min
± 15 cm 90 m 20 min
± 18 cm 120 m 26 min
± 21 cm 180 m 40 min
± 25 cm 240 m 52 min

Stap 2: Vraag een offerte aan.

Zodra je het aantal spoelen en minuten weet, ga dan naar onze pagina waar onze prijzen duidelijk staan aangegeven, om te kijken wat de kosten zijn. Klik hier voor onze prijzen!

Je kunt ons ook mailen voor een prijsindicatie. Dan kun je ook eventueel aanvullende wensen aangeven, bijvoorbeeld of je bepaalde achtergrondmuziek of teksten wil laten toevoegen of dat je extra exemplaren er bij wil hebben.

Stap 3: Drie mogelijkheden van transport.

1 – Je stuurt het materiaal per post naar ons op.
2 – Je komt het materiaal bij ons langs brengen en ophalen.
3 – Je maakt gebruik van onze Eigen ophaal/aflever service.

Mogelijkheid 1– Je stuurt de films of video’s op naar Studio Maarten de Vries.

Verpak het materiaal in een stevige doos en vul overige ruimte op. Verzend het materiaal altijd aangetekend, dit geeft de hoogst mogelijke garantie op een veilig transport per post. Dit kost € 8,15 (t/m 10 kg). Aanleveringsadvies: Geef al het materiaal nummers. De volgorde van nummering hou ik aan. Stuur het materiaal voldoende gefrankeerd op naar:

Studio Maarten de Vries
Lubbermanswijk 17 A
9665 NG Oude Pekela

PostNL heeft een “track en trace” systeem voor pakketten waarmee je de status van het transport kunt volgen. Klik hier om meer informatie over PostNL.

Mogelijkheid 2 – Je komt het materiaal langs brengen en ophalen.

Je bent van harte welkom op onderstaand adres:

Studio Maarten de Vries
Cereskade 4
9503 GB Stadskanaal

Graag vooraf even berichten. Klik hier voor de contactgegevens.

Mogelijkheid 3 – Ophaal/aflever service.

Tegen een tarief van € 0,19 per kilometer kun je het materiaal door ons laten ophalen en afleveren. Dit wordt berekend vanaf het adres in Oude Pekela. Bestellingen boven de 500 euro kunnen in de directe omgeving van Oude Pekela en Stadskanaal gratis worden opgehaald en afgeleverd.

Stap 4: Uitvoering van uw opdracht.

Zodra wij het materiaal in ons bezit hebben voeren wij de opdracht uit. Uiteraard houden wij je op de hoogte over de gang van zaken. Als je er voor gekozen hebt om het op DVD te laten zetten dan krijg je het geheel keurig in een DVD-doosje met een standaard inlay aangeleverd. Wil je een hoesje met daarop snapshots uit jouw eigen film- of videomateriaal klik dan hier voor een voorbeeld. Mocht je er voor gekozen hebben om het op een externe Hard Disk te laten zetten dan kun je aangeven in welk formaat je dat wil. Het meest gangbare formaat is MP4.

Stap 5: De opdracht is klaar.

Op het moment dat wij de opdracht afronden berichten wij je hierover. Afhankelijk van jouw keuze kan de opdracht samen met jouw materiaal weer bij ons inleverpunt opgehaald worden of dat wij het retour sturen of langs brengen. Betaling kan zowel contant of middels een bankoverboeking. De factuur dient voor aflevering betaald te worden.

Veelgestelde vragen

Wat is de levertijd?
Onze normale levertijd is circa 3 weken na ontvangst van het materiaal, dit is afhankelijk van de hoeveelheid materiaal. Alle opdrachten worden in volgorde van binnenkomst behandeld.

In welke resolutie digitaliseren jullie?
Wij houden meestal de standaard SD resolutie aan van 720 x 576, dus de 4:3 beeldverhouding. Dat is de originele formaat van opname.

Krijg ik mijn materiaal terug na het digitaliseren?
Het materiaal wat je bij ons aanlevert blijft natuurlijk jouw eigendom. Na verwerking van de opdracht krijg je het terug.

Kan ik later nog na bestellen?
We bewaren de bestanden maximaal 3 maanden. Dus binnen die tijd kun je nabestellen.

Kan ik bij jullie de beelden bekijken?
Nee, het bekijken van beelden neemt veel tijd in beslag. Daarnaast hebben wij een gesloten studio om de privacy van de klant te waarborgen.

Hoe kan ik betalen?
Betaling kan zowel contant of via een bankoverboeking. Als de opdracht klaar is sturen we een e-mail met de factuur. Zodra het bedrag is voldaan verzenden we het materiaal (aangetekend) retour.

Wij weten hoe dierbaar en kostbaar jouw herinneringen zijn. Neem daarom contact met ons op, ook als je verder nog vragen hebt. Neem contact op via info@studiodevries.com