Digitaliseren

“Er ligt op heel wat stoffige zolders een groot kapitaal te vergaan…”

Stel jouw dierbare herinneringen veilig!

“Nostalgische herinneringen”

Heb jij ergens in een kast of op zolder ook nog 8mm films of videobanden liggen met beelden van jullie huwelijk of de jeugdjaren van jullie kinderen? Bijvoorbeeld van hun eerste stapjes tot ze het huis uit gingen of de kampeerreisjes.

Veel mensen hebben nog Dubbel 8, Super 8 of Single 8mm (smal)films. Vanaf de jaren 50 t/m 70 was deze vorm van filmen erg populair. Er zijn in die tijd heel wat films vol geschoten.

Smalfilmen was een kostbare zaak. Een spoeltje van 3 minuten kostte, inclusief ontwikkelen, ca. € 20,00. Voor een uurtje film was je wel ca. € 180 kwijt!

“De tand des tijd…”

Door vocht en wisselende temperaturen kunnen schimmels ontstaan op de smalfilm. Soms kun je het zelfs ruiken. Als jouw films een azijngeur verspreiden wordt het echt tijd om actie te ondernemen en ze z.s.m. te laten digitaliseren!

Videobanden zijn kwetsbaarder dan 8mm films en hebben een gemiddelde levensverwachting van 20 jaar. De banden hebben voornamelijk te lijden aan magnetische velden met beeldverlies als gevolg.

Wij bieden de oplossing om oud beeldmateriaal weer bruikbaar te maken voor deze tijd!

Het is al jaren een trend om 8mm films en videobanden te digitaliseren en over te laten zetten. Er is een enorm aanbod van particulieren en bedrijven die dit doen. Je hebt de grotere bedrijven die jouw films op een grote hoop gooien en het blindelings overzetten waarbij er niet gekeken wordt naar het eindresultaat. Daar tegenover heb je de goedkopere particulieren, vaak hobbyisten. De kwaliteit is dan vaak minimaal en heb je garantie tot op de hoek. Het gebeurd regelmatig dat mensen hun films opnieuw over laten zetten omdat ze achteraf niet tevreden zijn. 

Professioneel en Voordelig! Wat kun jij van ons verwachten:

  • Laagste prijs van Nederland !
  • Heldere transparante communicatie (geen verzwegen kosten achteraf).
  • Professionele transfermethode voor hoogwaardige beeldkwaliteit.
  • Geluid onder 8mm films wordt automatisch mee gedigitaliseerd zonder meerkosten!
  • Films worden schoongemaakt tijdens de transfer.
  • Nabewerking van beeldkwaliteit (kleur en belichting worden geoptimaliseerd).
  • Persoonlijke 1 op 1 aandacht voor het overzetten.
  • Kapotte films of videobanden worden gerepareerd.
  • Montage van de beelden is mogelijk, inclusief teksten en achtergrondmuziek.
  • Dvd’s krijgen een hoofdstuk menu en worden geleverd in doosje met hoesje.

Onze diensten op een rij…

8mm films digitaliseren en overzetten

Studio Maarten de Vries zet jouw oude films in hoogwaardige kwaliteit over op DVD of andere opslagmedia zodat je blijvend kunt genieten van al die speciale momenten. Super 8mm op DVD, externe Harde schijf of USB-stick …meer

Videobanden digitaliseren en overzetten

Via deze service kunnen wij videobanden digitaliseren en overzetten. Dit geldt voor bijna elk denkbaar systeem zoals: VHS, VHS-C, Betamax, Video 2000, MiniDV, Video 8, Hi8 en Digital 8. Naast DVD’s is het mogelijk om jouw video’s naar een ander opslagmedium over te zetten …meer 

Audio cassette en LP omzetten naar MP3

MP3 is op dit moment het ideale formaat voor het beluisteren van muziek. Ook als het gaat om geluidskwaliteit en gebruikersgemak. Toch heeft menig muziekliefhebber nog een hele collectie LP’s in de kast staan. Een platenspeler ontbreekt vaak …meer

Dia’s en foto’s digitaliseren

Beschik je nog over dia’s, foto’s of negatieven, en je weet niet wat er mee te doen? Bijvoorbeeld omdat je geen dia projector hebt. Of je wil graag jouw dia collectie met anderen delen? Een mogelijkheid om jouw analoge dia’s te digitaliseren en over te zetten is dan wellicht wat je zoekt …meer