Film digitaliseren en overzetten

Film digitaliseren
Film digitaliseren
Verschillende 8mm films
Verschillende 8mm films

8mm films digitaliseren en overzetten

Wij kunnen jouw oude 8mm films digitaliseren en overzetten in hoogwaardige kwaliteit op een HDD, DVD of andere opslagmedia zodat je blijvend kunt genieten van al die speciale momenten. Denk hierbij aan de Dubbel 8, Super 8 en Single 8 film.

8mm film digitaliseren gebeurt met professionele film transfermachines. Hierdoor is er geen kwaliteitsverlies. Dat betekent geen flikkeringen in het beeld en natuurlijke kleuren zoals ze oorspronkelijk zijn opgenomen.

Lassen controleren en vervangen wij als het nodig is. Hiervoor gebruiken wij o.a. een plakpers en een aanloopstrook. Tijdens de transfer wordt de filmstrook tussen twee cleanrollen gereinigd. Audio, indien aanwezig op de spoel, wordt automatisch mee gedigitaliseerd. Dit allemaal zonder meerkosten!

Kunee film transfermachine
Kunee film transfermachine

Persoonlijke aandacht

Doordat wij 1 op 1 de filmtransfermachine bedienen is er volledige aandacht bij het proces en besteden wij extra aandacht aan het filmmateriaal.

Ook is het mogelijk om tegen een kleine meerprijs het beeldmateriaal met onze videobewerking software verder naar wens aan te laten passen op creatieve wijze. Dit betekent dat wij teksten en muziek kunnen toevoegen indien gewenst.

Heb je veel filmmateriaal, maar je wilt niet meteen alle films digitaliseren en overzetten? Dan kun je bij ons ook eerst een film viewer huren om de films te bekijken om zo eventueel een selectie te maken van wat je over wil laten zetten. Kies je er dan voor om het geselecteerde filmmateriaal door ons te laten digitaliseren, dan komen de huurkosten van de viewer te vervallen. Klik hier voor meer info.

Bediening 8mm viewer

Een viewer is gemakkelijk te bedienen. Trek beide armen uit, in werkpositie. Plaats de volle spoel op de linker (terugspoel) arm. Zorg ervoor dat de perforatie zijde (gaatjes) van de film naar u toe gekeerd is. Plaats de bijgeleverde lege spoel op de rechter arm. Laad de film (volgens de afbeelding op de viewer) in het tandwielmechanisme. Let er wel op dat de tanden goed in de gaatjes van de film vallen. Stop de stekker in het stopcontact, schakel de lamp aan en je kunt door aan de hendel te draaien jouw film bekijken. Deze wordt via spiegels op het kleine schermpje van de viewer geprojecteerd.

Ook kun je de films gemakkelijk sorteren en nummeren zodat de filmbeelden op de door jouw aangegeven volgorde overgezet kan worden.

Studio Maarten de Vries:

8mm film op dvd
8mm film op dvd

De films zetten wij over naar een door jouw gewenste opslagmedium. Als je er voor kiest om de films op DVD te laten zetten, dan krijgen die een overzichtelijke hoofdmenu. Als je de bestanden zelf nog wil bewerken dan zetten wij de digitale bestanden in MP4 formaat op een externe Hard Disk of USB-stick. Deze kunnen wij ook aanleveren. Wil je de bestanden in een ander formaat? (MPEG, WMV, MOV) Dan kan dit uiteraard in overleg.

De DVD’s leveren wij af in een dunne DVD-box met een standaard DVD-inlay (hoes). Tegen een kleine meerprijs plaatsen wij snapshots uit het aangeleverde materiaal op de insteekhoesjes.

Enkele links wat betreft 8mm film digitaliseren en overzetten:

Smalfilm.
Alles over Info over Super8 en Oude Film.
Film.startpagina.nl – HET overzicht van de beste film links.
Filmstart.nl – Alles voor film- en televisiemakers.
Multimedia. Pagina met links en informatie over multimedia.
Beste overzicht Audiovisueel.
Één punt voor Audiovisueel.
Vind het via hier.Audiovisueel.

Enkele voorbeelden van speciale DVD hoezen.

Klik hier om wat meer over ons te weten.

FAQ om uw filmmateriaal over te laten zetten.

Leuke weetjes en feitjes over o.a. 8mm films.

Overzicht van de amateurfilm geschiedenis.

Enkele nuttige Links.

TERUG naar de homepage.

1 Reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.