Videobanden digitaliseren

Videobanden digitaliseren
Videobanden digitaliseren

Digitaliseren en overzetten van videobanden

Via deze service kunnen wij jouw videobanden digitaliseren en overzetten. Dit geldt voor bijna elk denkbaar systeem zoals: VHS, VHS-C, Betamax, Video 2000, MiniDV, Video 8, Hi8 en Digital 8.

Videobanden digitaliseren
Videobanden digitaliseren

Videobanden digitaliseren

Is jouw videomateriaal nog niet gedigitaliseerd? Dan is het nu tijd om dat te gaan doen want net als smalfilms hebben ook videobanden een beperkte levensduur en is de kans groot dat de kwaliteit van de video opnamen na verloop van tijd sterk achteruit gaat of dat de banden zelfs helemaal niet meer willen afspelen. Daarnaast is het ook steeds lastiger om nog afspeelapparatuur te vinden waarmee je de videotapes mee kunt afspelen. Dat is toch zonde van al die waardevolle nostalgische video-opnames van bruiloften, feestjes en andere belangrijke gebeurtenissen.

Gelukkig bieden wij de oplossing aan om jouw dierbare herinneringen professioneel veilig te stellen en over te zetten op een opslagmedium naar keuze. Op die manier kun je nog vele jaren genieten van al die mooie momenten uit het verleden.

Video naar Dvd
Video naar Dvd

Video op DVD zetten

Als je er voor kiest om de video-opnames op DVD te laten zetten dan is dat uiteraard mogelijk.

Op één DVD past maximaal 120 minuten videomateriaal. Als een band langer duurt dan 2 uur, dan zal het vervolg verder gaan op een tweede DVD, enzovoort enzovoort.

Voor de MiniDV bandjes houden we 60 minuten beeldmateriaal aan per DVD. MiniDV is digitale video en heeft een hogere beeldkwaliteit dan analoge video. Om de optimale kwaliteit van de MiniDV bandjes te behouden zetten we maximaal 60 minuten beeldmateriaal op één DVD.

De bedragen voor het digitaliseren en overzetten zijn incl. DVD’s en opberg doosjes. De DVD inlays en labels voorzien wij eventueel van een korte tekst gebaseerd op de informatie van de overgezette videobeelden, bijvoorbeeld “Vakantie Spanje 1989”. Voor dit alles rekenen wij dus geen extra kosten.

Uiteraard is het ook mogelijk om de video’s naar een ander opslagmedium over  te zetten, bijvoorbeeld op een externe harde schijf (HDD) of een USB-stick.

VHS Logo
VHS Logo

VHS video overzetten

Het meest gangbare videosysteem was natuurlijk het VHS systeem. VHS staat voor Video Home System. Goede afspeelapparatuur is tegenwoordig bijna niet meer te verkrijgen. Het digitaliseren van VHS banden wordt daardoor steeds meer gedaan.

Videobanden digitaliseren zeldzaam video systeem

Mocht je eventueel nog videomateriaal van een ander zeldzaam video systeem bezitten, neem dan a.u.b. even contact met ons op. De kans is groot dat wij ook deze videobanden kunnen overzetten.

Videobanden repareren
Videobanden repareren

Kapotte videobanden repareren

Als jouw videobanden voor langere tijd niet meer zijn afgespeeld bestaat er een kans dat de tape is vast geplakt waardoor de band kan vastlopen in de videorecorder. Of andersom, de videorecorder werkt niet meer goed door ouderdom en kan daardoor de videoband beschadigen. Vaak wordt dan gedacht dat de tape definitief kapot is en dat de beelden verloren zijn. Dit hoeft niet zo te zijn. In de meeste gevallen kunnen wij deze videotapes repareren.

Hieronder de kosten voor het repareren van videobanden:

  • VHS, Betamax : € 17,50
  • VHS-C, Video8 : € 25,00
  • Mini-DV : € 30,00
  • Video 2000 : € 35,50

Hieronder nog enkele nuttige Links over het onderwerp video:
Camera kopen
Videoproductie
Videoproductie-bedrijven
Video algemeen
Videoproductie, beste overzicht
Video, vind het via hier
Video, uw pagina

Bekijk hier enkele voorbeelden van speciale DVD hoezen.

Klik hier om wat meer over ons te weten.

FAQ voor het overzetten van uw films en videobanden.

Leuke weetjes en feitjes over o.a. video.

Amateurfilm- en videogeschiedenis.

TERUG naar de homepage.